В людей вложить такое сердце надо,
Чтоб было зло добром отражено. Э. Межелайтиc








четверг, 7 июня 2012 г.

До Міжнародного дня музеїв

18 травня 2012 року у міській дитячій бібліотеці пройшла зустріч присвячена Міжнародному дню музеїв  з Шерухіною З.В. - завідуючою по збереженню фонду музею витончених мистецтв ім. О.Білого. Присутні учні ЗОШ №3 5-А та 5-Б класів, класний керівник ВолощукТ.Г. та Рожкова Н.В.


 В бібліотеці діти познайомилися з літературою в якій зібрані матеріали по різноманітним музеям світу. Вся література знаходиться у відділі мистецтв бібліотеки. Завідуюча відділом мистецтв Т.М.Суглоб розповіла дітям: які бувають музеї, продемонструвала книгу «100 великих музеев мира», а детальніше розповіла про «Музей футбола», «Музей материнства», «Музей чертей», «Вкусные музеи»…
 

      Зоя Василівна Шерухіна показала учням фільм «Спадщина Івана Гончара» та прокоментувала експонати музею. Іва́н Мака́рович Гонча́р — український скульптор, графік, маляр, етнограф, колекціонер. У своєму музеї він зібрав велику колекцію етнографічних матеріалів, творів народного мистецтва.





Колекція налічує 7 тисяч предметів: ікони, народний одяг, дерев'яні скульптури, музичні інструменти, іграшки, вироби з металу. Окремий масив колекції становлять двадцять тисяч архівних світлин із різних регіонів України.
         




Діти з зацікавленням слухали розповідь про Івана Макаровича – яскраву, працелюбну людину, який все життя жив і працював для людей.




Після цього Шерухіна З.В.  запросила дітей до залів музею О.Білого, де провела з учнями  цікаву екскурсію і майстер клас – діти з великим задоволенням  своїми руками розмалювали ескізи тарілок та глечиків.


Такі зустрічі несуть багато нового і корисного, що надовго запамятовується дітям.


Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...